Поради та підказки

Камінні печі та камінні топки (вклади) слід чистити як мінімум один раз на рік після закінчення опалювального сезону; у разі інтенсивної експлуатації – у міру потреби протягом року. Безумовно, велику роль відіграє те, як часто ви користуєтеся камінною піччю. Виконуйте ці дії лише тоді, коли камінна піч чи камінний вклад повністю охололи. Слід очистити димоходи й камеру згоряння від сажі. Після закінчення опалювального сезону зніміть шибер, який регулює напрямок тягу; це спростить доступ до простору над пристроєм у напрямку димоходу. Зніміть стельовий дефлектор і шамотну панель та очистіть їх, а з топки камери згоряння видаліть або видуйте пилососом усе забруднення, залишки сажі та золи, оскільки ці матеріали можуть поглинати вологу й тим самим призвести до корозії. Чистка пристрою (за винятком скла) здійснюється без застосування рідких мийних засобів, наприклад пилососом або сталевою щіткою.

Якщо після очищення камінна піч або камінний вклад більше не використовується, закрийте їх шибером.

Уносити будь-які зміни до опалювального пристрою суворо заборонено!