Поради та підказки

  • Для розпалювання використовуйте лише сухі дрова. Намагайтеся, аби вогонь запалювався якомога швидше, установить температуру в камері згоряння такою, щоб гази, які виділяються з вогню, добре горіли. Відповідного ефекту досягнете лише відкритим подаванням первинного та вторинного повітря.
  • Регулярно підкладайте невелику кількість дров до вогню (2–3 поліна), обов'язково на жар, зменшіть подавання вторинного повітря відповідно до бажаної температури.
  • Якщо в нижній частині камери згоряння є достатній шар жару, зменшіть подачу вторинного повітря відповідно до вашої потреби. Дрова горітимуть повільніше, якщо менше повітря потрапляє всередину.
  • Не кидайте дрова до топки, а вкладайте так, аби не пошкодити шамотних плит чи скла!